Greita vyno recenzija: Snapper Cove Shiraz 2010

Snapper Cove Shiraz 2010, (£7.49 iš M&S). Vyšnios ir grietinėlė, kaip pasaka iš vaikystės.

Visko čia buvo, tik vyno recenzijų ne. Bet užtaikius ką nors įdomesnio, kodėl neparašius, juo labiau, kad Protokolų komanda yra visko iš eilės specialistai.

Šį vyną pamačiau M&S savo kuklaus miesto Reading’o geležinkelio stotyje (žinau, žinau, kad reikia sakyti “traukinių stotis”, bet man tai buvo ir bus geležinkelio). Kaina – prie prieinamesnių, vos vos virš birzgalo kategorijos, septyni svarai su trupučiu, tai yra, apie trisdešimt litų. Pagalvojau, kad visgi Lietuvoje toks kainuotų gal arčiau keturiasdešimties, kiek rodo mano patirtis.

Etiketė sako, kad vynas kvepia prisirpusiom uogom su “grietinėlės, gvazdikėlių ir gėlių užuominomis”, bet man pasirodė, kad bent jau grietinėlės tai ne užuomina, o labai aiškus, na, tiesiog užliejantis, šilkinis kvapas. Ir ne šiaip sau uogos, o vyšnios iš kompoto, rūgščios vaikystės vyšnios. Burnoje tos vyšnios dar aiškesnės, tiesiog bukvalios: šis vynas galėtų būti pradžiamoksliu tiems, kas sako (patys be reikalo susikuklindami), kad jie vynuose tų visų natų nejaučia ir nesupranta. Jaučia, tik praktikos reikia.

Gvazdikėlių kad ir labai stengiausi, pajutau vos užuominą (ir nežinau, ar tikrai pajutau, ar etiketė stengėsi mane įtikinti, kad jųjų ten esama). O gal. Nežinau.

Bet jau tos vyšnios, rūgščios, nuo šakų, kuriomis laipiodavau močiutės namie Žaliakalnyje, net su kauliukų poskoniu, tikrai, kaip iš to kompoto trilitriniame sloike.

Pratusiems prie to, kad Shiraz bus labai uogieninis, kone lipnus, čia žymiai lengvesnis variantas, kone paaugliškas (ne todėl, kad paaugliams būtų skirtas gerti, o su paauglišku tokiu džinsuotu lengvumu ir gaivumu širdyje). Etiketė siūlo jį gerti prie “bangers and mash” (dešrelių su bulvių koše) arba spaghetti Bolognese, bet nei prie vieno, nei prie kito aš nerekomenduočiau. Ypač Bolognese – jis neatsilaikys prieš pomidorų padažą ir bus blankus. O štai prie kokio švelnaus pelėsinio sūrio, pavyzdžiui, St Augur, jis visiškai gali tikti, net labai.

This entry was posted in alkoholis and tagged . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

2 Trackbacks

  • Senųjų protokolų archyvai

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar