Nokia: visiškas liepto galas. Aš jus mylėjau. Dabar užsimuškit į sieną.

Nokia, mano širdis plyšta, bet supranti, it's over. Nėra ir nebuvo beviltiškesnės beviltybės, nei kažkada didi suomių bendrovė.

Man liūdna rašyti apie Nokia. Mažai yra tokių prekyženklių, kuriems jausčiau prisirišimą ir lojalumą, ir Nokia buvo vienas iš nedaugelio. Jei automobilis, tai BMW, jei parkeris (ne rašiklis), tai Montblanc, jei kasdieniai batai, tai Timberland, ir jei telefonas, tai Nokia. Nuo 1995 metų, kai pirkau pirmąjį mobilųjį telefoną, iki 2010 m., kai įsigijau paskutinę Nokią, E72, mano namie buvo gal dvi dešimtys Nokios telefonų. Daugiau naujų nebebus.

Kažkada jie buvo geriausi. Viskas – logo šriftas, aparatų tvirtumas, dėžutės ir netgi 1902 m. Francisco Tarrega Gran Vals, visiems žinomas kaip Nokia Tune, grojantis pasaulyje 1.8 mlrd kartų per dieną arba 20 tūkst. kartų per sekundę -buvo puiku ir patrauklu.

Nokia 6110 buvo nerealios kokybės ir dizaino aparatas, geriausias visų laikų telefonas skambinimui ir žinutėms, elegantiškas ir tobulas kaip šlapias ir nugludintas paplūdimio akmenukas. E61 buvo ankstyvųjų smartfonų genijus, veikęs nepriekaištingai, nelūždavęs ir negedęs, tikrinęs mano el. paštą visur pasaulyje ir nedaręs klaidų.

Bet dabar? Dabar aš turiu labiausiai pasaulyje nervinantį telefoną, E72, kuris atrodo gerai ir kurį reikia perkrovinėti tris kartus per dieną, ir kurio operacinė sistema, palyginti su Androidais ir iPhone’ais, atrodo kaip Minsko traktorių gamyklos gaminys šalia mano penktos serijos BMW.

Atnaujinimas – jų flegšipasN8 yra ne tik su ta pačia, atsilikusia ir kiek poliruota sistema (tas pats, kas tarybinė ekonomika po Gorbačiovo laikų reformų, tas pats numirėlis, tik su nauja pižama), bet ir baisios išvaizdos. Jis atrodo kaip Bukarešto viešojo transporto bilietų kontrolieriaus portsigaras, kokius gamina kaliniai. Už jį baisesno dizaino yra tik automobilis Fiat Multipla, kuris nukrito nuo urodlivo medžio ir krisdamas užkliudė kiekvieną šaką.

Ir štai dabar Nokia ir Microsoft paskelbė, kad dirbs kartu. Neįtikina. Būtų galima klausyti rimtai, jei jie kalbėtų, kad šiandien, dabar, šią minutę imsis savo problemų – beviltiško modelių vėlavimo ir skandalingo atsilikimo nuo visų aplinkui, kas gamina smartfonus – vietoje to, jie kalba apie tai, kaip jie nustebins pasaulį, po kokių metų ar dviejų. Jie ir toliau kalba metų ketvirčiais, kai kiti gamintojai – tokie, kaip HTC ir Samsung – skelbia paleidimo laiką dienų tikslumu. Samsung Galaxy S buvo paskelbtas 2010 m. birželio 4 d. ir jį pradėjo pardavinėti Korėjoje ir Malaizijoje lygiai po trijų savaičių. Dar po trijų dienų jį pardavinėjo Europoje. Nokia kalendoriuose laikas tarp paskelbimo ir pardavimo yra ne trys savaitės, o devyni mėnesiai, ir vistiek visuomet pasirodo neiškepti modeliai su “teething problems”.

Dar kartą – jie nesupranta, kaip toli atsiliko nuo traukinio. Jie jau net nebegirdi švilpuko ir kalba kažką apie  revoliucinius projektus, bet jų niekas nebeklauso. Kaip pasakė Richard Peston, jei jie dar toliau kalbės apie pasaulinę ekosistemą mobiliakų pasaulyje, jie nelaimės varžybų, nes žmonės neklauso ir nenori suprasti tokio bulšito. Rory Cellan-Jones rašo apie Nokia ir Microsoft kaip apie du kalakutus, kurie susiporavę nepagimdys erelio.

Iš tiesų, norėtųsi, kad jie tiesiog dingtų iš horizonto ir daugiau nesikankintų, nes darosi liūdna ir apgailėtina. Neįmanoma daugiau klausyti nesąmonių apie tai, kad “jų kameros tradiciškai stiprios” – daugumos telefonų šiais laikais kameros jau ir taip per geros daugumai vartotojų. Niekas neperka telefonų pagal tokį kriterijų. Nereikia kalbėti ir absurdų apie labai gerą konstrukciją, kai toje konstrukcijoje yra akmens amžiaus programinė įranga, niekam neįdomu, ir iš konstrukcijos tik tiek naudos, kad gerai atlaiko mėtymą į sieną.

Nokia nieko nebeturi ir iš savo buvusio privalumo: suprantamų meniu, kurie logiškai pereidavo iš modelio į modelį ir daugelis žmonių norėdavo pasilikti su Nokia vien todėl, kad jautėsi ramūs kaip vartotojai. Šiandien visi androidai daro tą patį ir dar daugiau: ten nieko nebereikia stengtis suprasti. Užtenka imti ir naudoti.

Net nežinau, kaip ir baigti šias liūdnas pastabas. Nokia, iš pasaulio technologijų lyderių pavirtote nesusipratusiais ir lėtais, ir savo atsilikimo nesuprantančiais nevykėliais. Ir jūsų net negaila. Viso gero.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

48 Comments

  1. Nowitzkis
    Posted February 13, 2011 at 12:25 am | Permalink

    Stipru. Ir liūdna. Va ir ašara kapsi ant stalo prisiminus 3310 a.k.a plytgalį.

  2. Šiaip
    Posted February 13, 2011 at 12:59 am | Permalink

    Užtat baterija nekrauta laiko 2 savaites, kas man didelis Nokia telefonų pliusas, nes prieš tai turėta Motorola traukdavo vos 3 dienas.

    • Posted February 13, 2011 at 4:18 pm | Permalink

      Taip, jų batareikos laiko ilgiau, nes jie nieko modernaus nesugeba. Aišku, paprastam useriui gal ir nereikia Mapsų, GPS trackinimo, e-mail, Twitter tikrinimų, žodyno, naršyklės ir t.t.. Taip, tam, kuriam užtenka įsijungti žinučių laukelį ir supilti keletą žinučių į dieną, tai ir akumuliatorius laikys ilgiau.

  3. Posted February 13, 2011 at 1:22 am | Permalink

    Ponuli, tamista visiškai teisus. O aparatūros gamintojų patirtis sako viską aiškiai – susidedi su Microsoft – lauk bankroto: nes arba tave nustekens, arba tu jau ir taip bankrutuoji ir nežinai, ko griebtis.

    Žlugo didžiausi Microsoft draugai Digital, žlugo ir vėliau apsidrauginę Silicon Graphics. Netgi toks supermonstras, kaip Unisys, prakalbęs apie draugystę su Microsoft – irgi pasiliko subinėj ir dabar visi telaukia, kada gi jis užsidarys. Žlugo Siemens mobilių telefonų padalinys, irgi berods prieš tai iš draugystės su Microsoft žadėjęs stebklus. Aiškus likimas dabar ir pas Nokia.

    Išties, HW gamintojų tarpe, ko gero nėra blogesnio ženklo, kaip prabilt apie strateginį bendradarbiavimą su Microsoft.

    • skirtumas
      Posted February 13, 2011 at 7:39 am | Permalink

      Įdomu išties, kas ten pas tuos Microsoftus padaryta, kad su kuo strategiškai bebendradarbiautų, visi eina šiknon?

      O Nokia matyt pavargo, arba kažkas kažkada kažkiek kartų priėmė kažinkokius nekokius sprendimus…

      N.Į.T. O, mielasai Rokiški, jau kažkaip pastaruoju metu ponuliaujat nuolat. Gal čia kas nutiko tiems ponuliams?

    • Posted February 13, 2011 at 9:46 am | Permalink

      Iš protingai rašančio žmogaus tikėčiausi gilesnės Microsoft analizes. Kuris iš šių MS partnerių yra bakrutavęs: HTC, Intel, Cisco, Asustek? Savu laiku net Apple.

      Kompanijos bankrutuoja ne todėl, kad jos partneriauja su MS, o dėl to, kad tai būna prastai valdomos kompanijos arba pasirinkusios neteisingą kryptį. Ar Nokia tokia kompanija? Galbūt. Aš nežinau.

      • Posted February 13, 2011 at 9:21 pm | Permalink

        DDaliau, visos paminetos kompanijos sekmingai nutrauke, partneryste. HTC pagrindinis arkliukas dabar Android, Intel, Cisco partnerystes kaip ir nebeliko (na, nerandu jokio saltinio, tad jei klystu parodykit pirstu please) Asustek, kolkas tokia ir partneryste – isskyrus Apple, visi PC gamintojai yra MS partneriai…

      • Posted February 13, 2011 at 9:29 pm | Permalink

        Malonusai, o koks čia toks strateginis bendradarbiavimas buvo tarp, pvz., Cisco ir Microsoft? Gal priminsit man, kaip čia kada nors Cisco susiejo savo ateitį su MS? Gal priminsit ir kaip HTC neatsisakė Windows ir nenaudoja Android? Arba kaip Intel daro tik su Microsoft produktais suderinamus procesorius? Galų gale, gal papasakosit ir apie tai, kaip Apple gamino Microsoft produktams skirtą įrangą? O gal tamsta painiojate Apple bendradarbiavimą su Microsoft Office Macintosh kompiuteriams?

        Šiaip jau tamstai vertėtų pasidomėti informacija apie finansinę Digital padėtį prieš pat prievartinį šios įmonės pardavimą. Jei gerai pakapstysit, atrasit, kad visą kompaniją į dugną nutempė Windows padalinys. Labai ryškus, simptomiškas atvejis – chaosas įmonėje, jokios strategijos, finansavimo trūkumas pelningus produktus kuriančiuose padaliniuose ir kartu milžiniškos lėšos kišamos į Windows NT kūrimą. Pasekmės – akivaizdžios.

        Kita vertus, sutinku, kad pačios kompanijos kaltos dėl savo bankrotų, o ne Microsoft. Strateginė draugystė su Microsoft tiesiog tampa tragiško valdymo simptomu.

        • Posted February 14, 2011 at 6:41 am | Permalink

          Dėl Cisco gali ir pasigoogle’inti. Pats pirmas linkas:
          http://www.cisco.com/web/partners/pr67/pr41/partners_strategic_alliance_.html (net URL strategic alliance) – galima ginčytis tik dėl to, kad jūs turėjote omenyje visa kitką vartodamas terminą “strateginis bendradarbiavimas”.

          Dėl HTC svarbu istorija, o ne dabartis, t.y. MS dėka HTC dabar apskritai telefonus gamina, t.y. strateginis MS bendradarbiavimas su MS HTC nesužlugdė. Ir ar tikrai HTC atsisakė Windows: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Windows_Phone_devices ?

          Dėl Intel, o Nokia daro tik MS smartphone’us nuo šiandien? Dėl Apple sutinku, tai nebuvo geras pavyzdys, bet labai norint galima pritempti 😉

          Dėl Digital – tai gal MS ir nupirko kompaniją tik tam, kad perimtų jos patentus ir talentus. Gal MS visai nereikėjo tos kompanijos. Kam MS reikia sužlugdyti Nokia ir dar investuojant į ją mažiausiai milijardą dolerių?

          Koreliacijos tarp MS ir kompanijų blogos situacijos aš asmeniškai nematau. Pasigavote kažkokį netikusį argumentą ir bandote dabar apginti. Manau daug sėkmingiau įrodytumėte, kad globalinį atšilimą sukėlė kova prieš piratus http://www.seanbonner.com/blog/archives/piratesarecool.jpg, o Somalio piratus dabar visi toleruoja tik dėl to, kad taip kovoja su globaliniu atšilimu.

          • Posted February 28, 2011 at 11:59 am | Permalink

            Ponuli Daliau, tai kad Microsoft ima iš Cisco sprendimus – tai visiškai priešingas atvejis tam, ką daro Nokia. Tai sudėtinga suprasti? 🙂

            Dėl Digital – ar tamsta išvis bent žinote, kas tai per kompanija buvo, kad rašote tokias nesąmones? 🙂

            Trumpai tariant, čia nėra apie ką ginčytis.

        • Posted February 15, 2011 at 5:58 am | Permalink

          Kadangi Užkalnis savo tinklaraščio neprižiūri tinkamai, tai mano komentaras be nuorodų.

          Dėl Cisco gali ir pasigoogle’inti. Galima ginčytis tik dėl to, kad jūs turėjote omenyje visai kitką vartodamas terminą “strateginis bendradarbiavimas”.

          Dėl HTC svarbu istorija, o ne dabartis, t.y. MS dėka HTC dabar apskritai telefonus gamina, t.y. strateginis MS bendradarbiavimas su MS HTC nesužlugdė. Ir ar tikrai HTC atsisakė Windows? Nueik į wikipedia List_of_Windows_Phone_devices.

          Dėl Intel, o Nokia daro tik MS smartphone’us nuo šiandien? Dėl Apple sutinku, tai nebuvo geras pavyzdys, bet labai norint galima pritempti

          Dėl Digital – tai gal MS ir nupirko kompaniją tik tam, kad perimtų jos patentus ir talentus. Gal MS visai nereikėjo tos kompanijos. Kam MS reikia sužlugdyti Nokia ir dar investuojant į ją mažiausiai milijardą dolerių?

          Koreliacijos tarp MS ir kompanijų blogos situacijos aš asmeniškai nematau. Pasigavote kažkokį netikusį argumentą ir bandote dabar apginti. Manau daug sėkmingiau įrodytumėte, kad globalinį atšilimą sukėlė kova prieš piratus, o Somalio piratus dabar visi toleruoja tik dėl to, kad taip kovoja su globaliniu atšilimu.

          • Posted February 15, 2011 at 4:26 pm | Permalink

            Kokios priežiūros geistum pone?

            • Posted February 15, 2011 at 4:43 pm | Permalink

              “Your comment is awaiting moderation.”

            • skirtumas
              Posted February 15, 2011 at 5:35 pm | Permalink

              Įdomu kodėl, ponai, baisūs programišiai, galvojate, kad ponai kiti privalo daryti, kaip jums patinka? Ar jus žeidžia toks ponų kitų požiūris į jūsų, ponai programišiai, neįkainojamai nuostabiai genialų komentarą?

            • Posted February 15, 2011 at 6:02 pm | Permalink

              Kad aš nieko panašaus negalvoju apie tai kas kam privaloma 😉 Neįsivaizduoju, kur išskaitėte tokius dalykus. Ar ponas esate jautrus Užkalnio užtarėjas ir jūsų stabui negalima pasakyti kritikos dėl tvarkos, nes Užkalnio tvarka yra subtilaus britiško-per-brūkšnelį-lietuviško tvarkingumo nekritikuotinas etalonas?

            • Posted February 15, 2011 at 6:31 pm | Permalink

              Man šiaip įdomu kam dar jūs siūlote susitvarkyti savo kiemą.

            • Posted February 15, 2011 at 6:35 pm | Permalink

              Man atrodo jūs nesupratote: aš net Užkalniui nieko nesiūlau. Neturite prie ko kabinėtis? “Alaus namuose” šiandien vyksta labai šaunus koncertas ir kiek girdėjau susirinkus labai draugiška publika.

            • Posted February 15, 2011 at 8:42 pm | Permalink

              aha mėgstu kabinėtis. Todėl paklausiu kodėl avataro savo nesusitvarkote? Kas ten per žalias snarglys viršuje?

  4. Posted February 13, 2011 at 8:07 am | Permalink

    O man kaip tik tai yra džiugios naujienos. Eiliniam naudotojui WP7 yra geresnis pasirinkimas už Android – pats testavau ir aplinkiniams daviau. Galbūt pirmą kartą po daug metų įsigysiu Nokia kai pasirodys.

    Nusistatymas prieš Microsoft tamstos rašinyje daugiau kvepia politiniais įsitikinimais negu faktais. Netgi galiu paminėti labai sėkmingą MS ir HW gamintojų bendradarbiavimo pavyzdį: XBOX. O kur dar ilgametis bendradarbiavimas PC gamintojų rinkoje?

    • anoniminis bailys
      Posted February 13, 2011 at 12:33 pm | Permalink

      Na nezinau nezinau, man tai atrodo, kad didzioji dauguma apie technika suprantanciu vartotoju, paskutineje vietoje noretu savo telefonuose matyti microsofto produkcija. Nesiginciju yra geru produktu microsofto, bet windows mobile tikrai nera vienas is ju.

      Xbox konsole puikus bendradarbiavimo pavyzdys? Kiek laiko praejo kol konsole buvo nulauzta? Mazdaug koks menesis turbut? Kiek ju pakeista garantiniuose del perkaitimo? Teko skaityti, kad netoli 50%? Vienintelis dalykas kodel MS neina kiaurai i nuostoli su siuo produktu tai procentas nuo zaidimu pardavimu.

      Ai vos nepamirsau, bendradarbiavimu jus turbut vadinat ilgameti PC gamintoju prievartavima be vazelino, kuris baigesi ne taip jau ir senai.

      Nesupraskit manes klaidingai, manau microsoftas yra puiki kompanija, su puikia vadyba, puikiom idejom, mano asmenine antipatija siai kompanijai yra susijusi su tuo, kad per visa savo istorija, microsoftas specialiai zlugde mazesnius konkurentus nelabai svariais budais. Galimybe pilnai isjungti internet exploreri atsirado tik berods nuo windows xp sp3.

  5. Tamosius
    Posted February 13, 2011 at 8:27 am | Permalink

    Ir as buvau nikistas. Turejau N95, po to N97, bet kai savo zmonai padovanojau Iphone 4 ir po to ji palyginau su savuoju N97, tyliai Nokia pardaviau ir isigijau Iphone.
    And never looked back.
    OS’as pasaka, ekranas pasaka, greitis pasaka, po to buvo neramu, kai nokia paskelbe, kad isleis N8, maniau, gal klaida padariau, kad paskubejau, bet kur tau. Isleido pakeisto dizaino ta pati N97 (ekranas archaiskas, CPU senas, OS’as gaidys.)
    Sudie nokia.

  6. Posted February 13, 2011 at 8:48 am | Permalink

    Pati Nokia iš horizonto gali ir nenykti, tik savo išmaniuosius telefonus tegul meta lauk, nes pritarsiu – jie tikrai baisingiausiai nerangūs ir tuo pačiu nieko verti. Kam Nokia dar tinkama, tai tiems paprastiems telefoniukams su skambinimo ir rašymo funkcija, kurių vieną šiuo metu ir pats naudoju. Funkcionalumo – nulis, bet skambinasi ir žinutės rašosi gana gerai. 🙂

    • Posted February 13, 2011 at 2:42 pm | Permalink

      Matai, yra dar vienas pasikeitimas. Nokia strategijos dalis – gaminti masinius dumb-fonus atsilikusiam pasauliui – savo atgyveno.

      Mano dukrai Kalėdų senelis atnešė HTC Wildfire (ačiū už patarimą Karoliui Pociui – http://www.pocius.lt ), kuris kainuoja nepririštas ir be kontrakto £200 / $300 / 800 Lt. Jis yra pakankamai greitas (nors ir ne toks greitas, kaip lyderiai, turi normalią kamerą, ekranas ne baisiai didelis, bet viskas su juo yra gerai, ir viskas veikia out of the box). Jis geresnis net už E72 (kuris kainuoja apie 40% brangiau), ir atrodo geriau, nei N8, kuris dvigubai brangesnis.

      Smartfonas nustoja būti 10% viršutinio (daugiausiai išleidžiančio) sluoksnio pasirinkimu. Tiems žmonėms smartfono pasirinkimas netrukus nebebus biudžeto sprendimas, ir ką jiems gali pasiūlyti Nokia? Kol kas NIEKO.

      • Anonymous
        Posted February 13, 2011 at 4:54 pm | Permalink

        Atgyveno, nes kai kas jau gali sau leisti dukrai pirkti telefonus už 800lt? Žinok pilna žmonių, kurie ne tik vaikams, bet ir sau perka telefonus kelis kartus pigesnius. Ir niekaip nesuprantu kodel nokia negalėjo pries tai atsiskirti į nokią gaminančią pigias geras nokias ir nokią besistengiancia isokt smartfonu traukinį ir va šita galetu jungtis su ms, niekam nebutu gaila jei ji galiausiai ir išnyktų. Dabar man gaila, nes įvairius pigius isbandes, galiausiai iki šiolei naudoju nokias kaip antra ar trečia tel.

        • Posted February 14, 2011 at 2:02 pm | Permalink

          Aš labai gerai žinau, bet mano dukra pusę tos sumos pati užsidirbo kūrybine veikla (kadangi Užkalnių namuose nuo mažens vaikai įpratinti kapeiką spausti), tai nemanau kad labai tatai yra neadekvatus leidimas pinigų.

    • Posted February 13, 2011 at 9:26 pm | Permalink

      Andriau, true, Nokia gali ir neišnykti – juk dar tebėra paklausa popieriaus ir guminių botų. Nevėlu grįžt prie ištakų 🙂

      • Posted February 13, 2011 at 9:35 pm | Permalink

        Dar padangų, padangų. O beje, prieš kokius dvidešimt metų Nokia buvo ir vienas iš stambiausių kompiuterių gamintojų Skandinavijoje. Tuo metu, beje, jie dar ir su Ericson draugavo. Bet iškrito iš rinkos. Nesugebėjo vytis kitų. Tad su mobiliakais jiems čia bus ne pirmas kartas, gal tik tiek, kad stambesnis, nei bet kuris kitas.

  7. Posted February 13, 2011 at 10:22 am | Permalink

    “1902 m. Francisco Tarrega Gran Vals, visiems žinomas kaip Nokia Tune, grojantis pasaulyje 1.8 mlrd kartų per dieną arba 20 tūkst. kartų per sekundę -buvo puiku ir patrauklu.”

    O už šitą tai ačiū 🙂 Reikalas tas, kad iki daugiabalsių melodijų atsiradimo “Nokia tune” man atrodė kaip pats pats baisiausias telefono signalas – blogesni (ir tai vargiai) nebent M-1 plius šaukiniai. O vat kai atsirado polifonija situacija ėmė keistis, o dabar kai išgirdau visą valsą iš viso pakito 🙂

  8. Račinauskas Račinska
    Posted February 14, 2011 at 8:15 am | Permalink

    Šiaip partnerystė su Microsoft yra pats geriausias dalykas, kuris nutiko Nokia per praėjusius 10 metų. Aišku, žmogus, mėgstantis ir geriausiomis mašinomis laikantis BMW (sutinku, puiki mašina kaime nuo lauko bulves parsivežt ar karvės melžt važiuoti, bet padoresniam žmogui į miestą su BMW važiuoti yra gėda, nebent esi priėdęs čeburekų ir prigėręs pigaus alaus), tikrai šių tendencijų neįžvelgs.

    Nokia pati savo OS pasigaminti nesugebėjo, o rinktis Google Android – kuris jau merdėja ir miršta –> būtų kvaila. Jei jums atrodo, kad Android auga, tai prisiminkit, kad kai jis pradėjo augti, nebuvo daugiau be iPhone ko rinktis. O šiandien – jau yra Windows Mobile 7, kuri yra puiki platforma ir kurta nuo nulio žinant ko norima, o ne banaliai copy>paste nuo Apple, kaip kad padarė Google. Todėl dabar kas? kas pusmetį 50-60 Android modelių, kurie vienas nuo kito visai nieko nesiskiria? Tragiška parduotuvė, kurioje pilna nacistinių programų ir pornuškės? Android yra Linux, o Linux kaip žinia su Microsoftu visad varžės, tik deja niekad neišeidavo pakėlęs galvos.

    • skirtumas
      Posted February 14, 2011 at 8:43 am | Permalink

      Pastebėtina viena tendencija, visi marginalai labai mėgsta rodyti savo marginalumą ir tuo didžiuotis.

      Taip reikia sugebėti – kiekviename sakinyje po ryškų simptomą – ir net po kelis.

      Man tik įdomu kokiomis aplinkybėmis galima susidaryti tokią nuomonę ir kiek tam visokių projekcijų reikia…

      • anoniminis bailys
        Posted February 14, 2011 at 9:30 am | Permalink

        Reikia gyventi inkubatoriuje su interneto prieiga.

    • Posted February 14, 2011 at 11:41 am | Permalink

      Ahahahahah, lotuliukas 😀

      Jūs, ponas Račinauskai, dar mums tokią Windows CE priminkit, katra irgi nuo nulio buvo kurta, žinant, ko norima ir katrą irgi visaip girdavo visokie, bendradarbiaudavo ir taip toliau, ir kuri nuėjo šiukšlynan kartu su ištisu Microsoft augintu segmentu.

      O dėl copy-paste nuo Apple, tai čia jūs kokį čia diskursą mums pasakojat? Kad Microsoft nedarė copy-paste nuo Apple? 🙂

    • Posted February 14, 2011 at 1:29 pm | Permalink

      Kas gali paneigti beigi užginčyti, kad viena priežasčių, dėl kurių renkuosi BMW, ir yra štai tokių reakcijų iššaukimas, kaipo tas pasažas apie čeburėkus? O jau žinokit kokius vėjus sukelia “The Guardian” skaitytojų tarpe Anglijoje, tai negaliu net perduoti.

      • skirtumas
        Posted February 14, 2011 at 1:56 pm | Permalink

        Ar čia specialiai taip šlykščiai parašėt tą pirmą sakinį, tamsta?

        • Posted February 14, 2011 at 2:04 pm | Permalink

          Netyčia gavosi, kaip ir visi mano rašymai 🙂

          • skirtumas
            Posted February 14, 2011 at 2:11 pm | Permalink

            Ai tai bėda čia su manimi vis dėlto. Man ko tai galvą skaudėjo stipriai, nebemoku vertinti situacijos adekvačiai.
            Perskaičiau antrą sakinio dalį po “BMW” ir daug maž paaiškėjo, kodėl jo pradžia tokia šlykšti (retorinis klausimas užduodamas sau pačiam, lyg prašydamas aplinkinių patarimo)… 🙂

  9. vaida
    Posted February 14, 2011 at 1:58 pm | Permalink

    Ajo, tas Užkalnio BMW tai tikrai baisus minusas. Bent nesigirtų.
    🙂

    • skirtumas
      Posted February 14, 2011 at 2:09 pm | Permalink

      Nieko. Noškės atsisakė jau. Tai tuoj ir savo bmw keis į SuBaru.

  10. Posted February 14, 2011 at 8:20 pm | Permalink

    ha ha ha! sutinku.

    labai juokingas postas.

    ir lai visi telefonai virsta aifonais.

    amen.

  11. mustangas
    Posted February 15, 2011 at 1:42 pm | Permalink

    Na nieko čia antgamtiško nėra. Kompanijos kaip žmonės: gimsta, gyvena ir miršta. Technologijų kompanijos tai daro greičiau. Buvo Xerox, Polaroid ir kt. Jų visų problema vienoda: kai patampa dideli jie pradeda manyti, kad pasaulis priklauso jiems ir jie gali atsipalaiduoti. Nokia buvo pirma kompanija, kuri pasiūlė vartotojo sąsają telefone. Dabar jie tame gerokai atsilikę. Reikia inovacijų. Vietoj to, kad partnerintų su Microsoft jiems reikėjo pasiūsti fetcherius į Apple’ą ir Google’ą. Technologijose vienas žmogus dabar labai daug gali (AMD pavyzdys).

    Microsoft’o Windows Mobile atsirado, kai jie Windows’ų padalinyje išgyveno idėjų krizę. Su Windows 7 lyg ir susitvarkė, bet Mobile sistema jau nebe žaidėjas rinkoje.
    Man asmeniškai patinka Blackberry. Dėl to, kad turi prikabintą raidinę klaviatūra. Ir ekranas nejautrus. Todėl iš kišenės dar niekam nesu paskambinęs:).

    Palyginimui naftos biznyje vyksta intensyvus alternatyvių technologijų patentų supirkimas ir jų blokavimas, todėl ten Android’ai ir Apple’ai neatsiranda.

  12. Posted February 15, 2011 at 7:25 pm | Permalink

    Tiesą pasakius, nepagaunu minties šituose religiniuose karuose dėl OS

    • Posted February 15, 2011 at 8:34 pm | Permalink

      Ir nepergyvenk 😉 Čia diskutuoja 1% tų, kurie pamiršta, kad likusiems 99% visiškai dzin.

      • Posted February 15, 2011 at 10:15 pm | Permalink

        Aišku. Atai supergyvenau, kad kažkur esu atsilikęs nuo paskutinių mados pirstelėjimų 😉

  13. NA
    Posted February 18, 2011 at 12:23 pm | Permalink

    Na eiline pezalione…vienam n8 baisi kitam grazi.vienam iphone4 grazus o kitam tai s. taip kad litovcai eilini karta verkslena:)

  14. NA
    Posted February 18, 2011 at 12:25 pm | Permalink
  15. VZ
    Posted February 18, 2011 at 3:55 pm | Permalink

    Aha. Istorija keistais skausmingai pasibaigia, p. Uzkalni. Straipsnis Jusu tikrai kandus ir smagus, toks su polekiu. As negaliu nesutikti> Dar daugiau, jau 2007 vasara viskas buvo daugiau maziau ir aisku, kai atsirado Iphone ir HTC sumanieji. NOKIA tikrai zlunga ir zlunga kaip tik del uzdarumo: atviros Android, atviras IPHONE Appstore laimi pries nuolat uzsibarikadavusia NOKIA, kuri tikejosi issigelbeti su kameromis ir navigacijomis, kurios, deja, nors ir geros, bet ne esmines interneto epochoje. Nesuprantu as stai ko: kaip turint suki Connecting People galima taip toli nuvaziuot nuo kontakto su tai zmonemis, ir nepastebeti, kokia reiksme igauna Facebook, Twitter ir kiti social velniai? Dar idomiau, kaip Connecting People taip daug investavo i kameras, video, savo nacionali Nokios softa ir navigacija, nepastebedami, kad vis maziau investuoja i … bendravima.

    Bet kas mane galutinai damusa, tai kodel Jus 2010 metais dar pirkot NOKIA? For God’s sake, apie ka sau galvojot?!!!!! 🙂 as jums galiu bent 10 modeliu parinkt (ne NOKIA), skambinkit 🙂

  16. Meursault
    Posted March 8, 2011 at 11:33 pm | Permalink

    Aš niekada neturėjau Nokios… Tikiuosi, kad ne dėl šios priežasties per 8 m pakeičiau tik 2 telefonus, priešingai nei autorius… Nes dabar gręžiuosi į Nokia. Tai būtų smartfonas (man – pirmasis). Išanalizavau rinką ant popieriaus – specifikacijas ir atsiliepimus apie Android (iPhone atkrenta dėl plytos “dizaino” ir kainos) – ir pačiupinėjau geležį, kiek įmanoma salonuose. Prisiskaičiau apie žmonių vargus dėl jų telefonuose neveikiančių skirtingų kūrėjų programų iš android market. Tad noriu gauti gatavą smartfoną, kurio nereikėtų root’inti, tether’inti, nulaužinėti, kuriam nereikėtų ieškoti ir instaliuoti trūkstamų programų, t.y. kuris turėtų viską iš gamyklos – paimi ir pilnaverčiai naudoji nuo pirmos dienos iki kol išmeti.
    P.S. Netikiu, kad kiekviena Nokia su Symbian persikraudinėja/išsijunginėja kaip autorius rašo. Gal tai brokuotas vienetas. Jei taip būtų su visais, tai jie netaptų bestseleriais (pvz. E51). Beje, apie Androidus irgi pilna panašių atsiliepimų, nors semk…

4 Trackbacks

  • Senųjų protokolų archyvai

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar