Šiandien užderėjo: straipsniai, jubiliejai ir Užkalnį vėl diagnozavo Nida Vasiliauskaitė

Šiandien, kaip sakoma, užvežė turtų. Pirmiausia, nelauktai netikėtai (na, gal šiek tiek lauktai) straipsnis Lietuvos ryte apie sveiko maisto Talibaną nepraėjo nepastebėtas – kur ten, vien Facebook rašymo momentu straipsnis buvo pašierintas (subendrintas) 344 kartus, tarp kurių vienas pabendrinimas buvo itin galingas: Beata Nicholson, turinti jau arti 15000 gerbėjų, įdėjo nuorodą savo auditorijai, kuri jau parašė, ką galvoja. Net Twitteryje jaunimas pasidalino daugel kartų. Vienu žodžiu, EPIC WIN.

Antra naujiena, kad mano didelio naujo megaprojekto, kuris jau netrukus voš geležiniu kumščiu per www ciber-erdvę (kiber-erdvė, bet rašoma kaip ciberžolė), dizaineris Karolis šiandien švenčia 25 metų jubiliejų, su kuo jį ir sveikinu. “Neskaičiuok, kiek metų praėjo.” Su Karolio ir kitų darbuotojų pagalba ir įkvėpimu užsuktas projektas netruks būti paskelbtas. O šiaip, tokią dieną draugų ir pažįstamų jaunystė man primena, kad pats esu visai nebe toks jaunas, reikia skubėti ir rašyti, kas neparašyta, ir kurti, kas nesukurta.

Galiausiai, vėl patekau prožektoriaus švieson. Iš kairės scenos pusės kalė žybsnis nelig kometa, ir vėl (jau antrą kartą) sulaukiau asmeninės, elaboruotos ir lakoniškos diagnozės iš visų gerbiamos Nidos Vasiliauskaitės, kurios pristatinėti nereikia.

Kaip tenka pastebėti, tualetinės leksikos pomėgis (kažkodėl) yra išskirtinė savybė tų, kuriuos žodžiai “kairė”, “antikapitalizmas”,”universitetas”, “intelektualas”, “feminizmas”, “diskursas” ir pan. veikia kaip raudonas skuduras bulių.

Taip, tualetinė leksika, neatimamas iškrypusių dešiniųjų fetišas. Kas galvoj mums, tas ir ant liežuvio; nečystos mintys ir ydingi troškimai gimdo rupūžytes, šokinėjančias iš burnos.

Autorė nejučiom pateikė dar vieną grynuolį iš raudono skuduryno vernakuliaro: “tenka pastebėti”. Nesinori, graudu, apgailėtina, bet tenka. Darbas toks, ir pareiga irgi.

Taigi už tą pareigą, iki dugno.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

15 Comments

  1. Posted September 15, 2010 at 5:14 pm | Permalink

    Hahahah, nerealiai, bet jau Tamistos epitetizaciniai sugebėjimai draugėj su išraiška ir metaforomis varo mano gumorą pro ausis 😀

  2. PostFactum
    Posted September 15, 2010 at 7:16 pm | Permalink

    Aš tai vis galvoju, ir nesuprantu: ar Užkalnis yra Ričardo savukyno personažas ar atvirkščiai… nes gi akivaizdu, kad tai dvi tos pačios asmenybės dalys….

    • Posted September 15, 2010 at 7:18 pm | Permalink

      Drįsčiau spėti, kad tai yra Vytauto Landsbergio pasamdyti šunaujos lodytojai, viską darantys tiksliai pagal papūnios direkcijas ir instrukcijas.

  3. Posted September 15, 2010 at 7:30 pm | Permalink

    Aš kategoriškai neigiu visas insinuacijas apie tą vadinamą “Savukyną”. Man vien nuo Jūsų tokios minties yra nebegerai.

  4. skirtumas
    Posted September 15, 2010 at 7:47 pm | Permalink

    Ir ko tik neprigalvoja tie žmonės po visokius internetus landžiodami. Vietoje šito nuostabaus PPN straipsnyje minimo solomon’o reiktų parašyti, jog taip turėtų atrodyti Užkalnis pagal fotorobotą sudarytą iš skirtingų liudytojų: http://pipedija.tumblr.com/post/1122072620/ieskomiausias-lietuvos-nusikaltelis-ir-vandalas

  5. Posted September 15, 2010 at 8:13 pm | Permalink

    “Tualetinė leksika” – labai smagus atradimas! Jei Nida turėtųš tokį patį populiuarinimo (share, bendrinti) kanalą, tai neabejoptinai šautų į topus pagal keywordą! O dabar teks tenkintis ta pačia tualetine leksika, nes keywordas – jau pas PoPo, o Nida, ko gero, net savo blogo neturi normalaus…

    • Posted September 16, 2010 at 5:49 am | Permalink

      Na kur jau čia. Filosofijos daraktarka Nidočka ir kažkoks banalus keywordas vulgariuose intrernetuose. Juk Nidočkos artimiausių bedrašūdadrabsčių ritualiniuose renginiuose, plačiau žinomuose “LUNI” pavadinimu, yra drabstomąsi pačiomis tikriausiomis išmatomis, be kažkokių ten metaforų ar simuliakrų!
      Įveskite google “LUNI išmatos” ir pamatysite patys!

  6. Posted September 15, 2010 at 10:53 pm | Permalink

    Kaltas esi, gerbtamsta Andriau, kad tovariščei Nidai, iš kairiojo Olimpaus nusileidus ( (ir po tualetą pasiknisus), “tenka pastebėti” (ir parašyti apie) tokius tualetinės leksikos mėgejus. Jei ne – kiek tovariščė Nida galėtų prikovoti už “kairę”, “antikapitalizmą”, ”universitetą”, “intelektualą”, “feminizmą”, “diskursą”…
    Nu gėda tiesiog…

    • Posted September 15, 2010 at 11:46 pm | Permalink

      Kodėl jūs taip nepagrabiai atsiliepiate apie Nidą Vasiliauską?

      • skirtumas
        Posted September 16, 2010 at 4:18 am | Permalink

        Ar jau? Iš kur pinigų gavo tiek daug?

      • Posted September 16, 2010 at 8:30 pm | Permalink

        Ir kurgi čia yra nepagarba tovariščei Nidai? Kai visokie Užkalniai tik ir tyko, kaip skaudžiau pašiepus mūsų visų viltį ir ateitį, jiems reikia nurodyti jų klaidas. O jei nesupras – kreipsimės į kompetetingus organus! Ir nesišypskoit kreivai, žinom, ką pagalvojot, išgirdę ždį “organas”

  7. skirtumas
    Posted September 16, 2010 at 4:34 am | Permalink

    Tiesa, Andriau, man toptelėjo viena mintis: O ką jeigu Nida tau tik gero nori? Juk jinai savo kritika stengiasi kad tobulėtum… Ji tavyje mato didelį potencialą gal?

  8. linuxr
    Posted September 16, 2010 at 6:01 am | Permalink

    Na, aš čia pasitariau su savim ir pamaniau, kad vis dėlto nelabai gražu iš neįgalių žmogiukų tyčiotis, kad ir labai vykrūtosiškais išsireiškimais 🙂

  9. dėl lietryčio
    Posted September 16, 2010 at 9:35 pm | Permalink

    Žmogus nori gyventi. Reikia populiarumo. Rašai opiomis, ne opios ir teisuoliškos temos – neįdomu kažkam. Beje, svarbu rasti savo bendrapalaikytojų ratą, o toliau galima gauti kažko. Matai kaip perkandau, jau drebi? 😀 Pala, cinikai nedreba. Jie purkštauja ir smaginasi iš ne cinikų ir šiaip, mickey mouse’ų.
    Atšilimas ir atšalimas vyksta, dėl žmonių ar dėl kosmoso, klausimas, bet apsiteršę sėdim gyliai. Ypač negaunatis privalomu baudų už šiukslių rušiavimą, kaip in germany. Glutamatai nepadeda nuraminti sąžinės, kuri įvilkta į pobrangiai atrodantį, bet nepigiai-nebrangų rubelį.

    Hm.. prieš šimtą metų Nemune maudytis galima buvo, dabar retais protarpiais galima. Cheminai ~ 60ieji savo padarė. Ir dabar daro, tik koncentracijos keičiasi. Ekologai baigia išsisemti arba paskes, bet optimistai ne, o jau realistai tai neišsemiami.
    Ir smagių dienų, šaunusis la ar a la gurmane. Tikiu, kad jau tariamai nepataisomas, gyvenasi ir taip, juk skųstis beveik nėra kuo.. Podorūs žmonės nesiskundžia, o varo. Taip ir toliau, kaip nuo liepto šikt, tik ne apsišik, t.y. neapsirik čik čirik 😀

  • Senųjų protokolų archyvai

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar