Kaip veikia kairiųjų puspročių smegenys

Autorė labai nori teisingesnės visuomenės, kur dirbtinai būtų sukurta "juodoji vidurinioji klasė". Nes ambicijas ir darbą galima nesunkiai pakeisti rūpestingomis valstybės priemonėmis.

Prieš pora dienų perskaičiau The Independent absoliučiai ligotą, lyg iš 30 metų praeities ištrauką komentarą, kurį pateikiu čia, nes jis simptomatiškas ir įtikinamai parodo, kad politinė kairuma dažnai yra gydymui nepasiduodantis psichikos sutrikimas.

Rašinys yra apie visuomenės programavimą ir pertvarkymą rasiniu pagrindu, pagal tokius modelius, kurie atrodo teisingi tiems, kas mano, kad visuomenė turi būti sudaryta remiantis ideologiniais principais.

Autorė Christina Patterson klausia “Kur yra mūsų juodoji vidurinioji klasė” ir straipsnis yra iš esmės apie tai, kaip visuomenė turėtų būti “teisingesnė” (fairer – labai angliška koncepcija), ir kaip ji tokia nėra ir pati nepasidarys, jeigu jos tokios nepadarys per prievartą.

Autorė rašo: “būtų žymiai geriau [reikia suprasti – jai geriau] jei šalies valdžios struktūros atspindėtų visuomenės sandarą savaime, be pastangų, bet pasikeitimai be pastangų neįvyksta“.

Nenori - priversim.

Valdžios struktūrose, sako autorė, turėtų būti mažiau baltųjų ir daugiau spalvotųjų. Tiesa, “mažiau baltųjų” ji nesako, nes neapsiverčia liežuvis. Tiesiog reikia suprasti.

Kokia problema yra su šia formule, įrodyti nesunku: dabar įsivaizduokime straipsnį bet kuriame Anglijos laikraštyje, kur būtų pasakyta, kad būtų gerai, kad nacionalinė Britanijos olimpinė rinktinė tiksliau atspindėtų visuomenės sandarą, ir joje būtų mažiau spalvotųjų.

Per kiek laiko, Jūsų nuomone, autorius kartu su redaktoriumi būtų pakartas žemyn galva, o visi politikai sustotų į eilę švilpti ir piktintis šlykščiu rasizmu?

Kairiųjų smegenų išsigimimas yra ypatingas tuo, kad joms, toms smegenims, yra absoliučiai aišku, kad visi sveikai mąstantys žmonės mąsto taip pat, kaip jos pačios. Kaip garsaus lietuviškojo skundikų ir kovotojų už vieną tiesą tinklaraščio autorius, kuris iškolioja visus, kas šimtu procentų, greitai ir aiškiai nesutinka su jo nuomone (arba neprisijungia prie beviltiškų labdaros akcijų), taip ir kairiosios mymros kaip ši autorė net neįsivaizduoja, kad gali būti manoma ir kitaip.

Christine Patterson sako: “tai vienareikšmiškai geras dalykas, kai Lygybės Įstatymo nauja nuostata, įsigaliojanti šiandien, reiškia, kad yra legalu, kai esama kelių vienodai gerų kandidatų, priimti į darbą tam, kas dėl rasės, lyties, religijos arba lytinės orientacijos priežasčių yra per mažai atstovaujamas darbuotojų tarpe“.

Autorė šaltu veidu tai vadina “vienareikšmiškai geru dalyku” – nors Britanijoje gal kokie 10 ar 20 mln. žmonių su ja nesutiktų, bet tai kas jų klausia – bei pastebi, kad net ir tokia skandalinga tvarka yra nepakankama, nes daug žmonių iš mažumų grupių baigia mokyklą be jokių kvalifikacijų ir negali net būti vienodai gerais kandidatais.

Autorė labai norėtų, bet negali pasakyti savo galutinės svajonės: reikėtų visoms mažumoms darbo vietose tiesiog įvesti kvotas, visiškai nepriklausomas nuo kvalifikacijų ir sugebėjimų.

This entry was posted in Anglija, durniai, idiotizmai, kliedesinis sutrikimas, Uncategorized, žiniasklaida and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

20 Comments

  1. Tamosius
    Posted April 8, 2011 at 5:31 pm | Permalink

    Hmm tai, kad cia jau net ne kaire. Didziausias kairysis istorijoje V.I.Leninas ir tas sakydavo, is kiekvieno pagal galimybes, kiekvienam, pagal poreikius. Iki tokio lygio kaip kvotos, neatsizvelgiant i kvalifikacija, tai net K.Marksas su Engelsu nerase.

    • mustangas
      Posted April 8, 2011 at 5:52 pm | Permalink

      Nu jo nerašė. “Kiekviena virėja gali valdyti valstybę” čia kieno?

      • Xerksas
        Posted April 8, 2011 at 6:56 pm | Permalink

        Čia tų, katrie Uljanovo neskaitė. Nes ans tokių nesąmonių nerašė.

      • Posted April 10, 2011 at 12:38 pm | Permalink

        Pradinius šaltinius reikia studijuoti atidžiai: citata iš straipsnio «Удержат ли большевики государственную власть?» (1917) : «Мы не утописты. Мы знаем, что любой чернорабочий и любая кухарка не способны сейчас вступить в управление государством.. Но мы […] требуем немедленного разрыва с тем предрассудком, будто управлять государством, нести будничную, ежедневную работу управления в состоянии только богатые или из богатых семей взятые чиновники. Мы требуем, чтобы обучение делу государственного управления велось сознательными рабочими и солдатами и чтобы начато было оно немедленно, т. е. к обучению этому немедленно начали привлекать всех трудящихся, всю бедноту».

  2. mustangas
    Posted April 8, 2011 at 5:50 pm | Permalink

    Jei taip pagalvojus gerai tai jau ir yra taip kaip ji sako. Va sėdime mes biure ir dirbame darbą. Kažkur už kokios mylios “projektuose” sėdi toks potencialus vidurinės klasės atstovas. Jis irgi tarsi su mumis gauna atlyginimą wellfare pavidalu išdistiliuotą per mokesčius. Man gerai: nereikia į nieko nesuprantančias smegenis nieko įmušinėti, eidamas namo pro “projektus” negausiu beisbolo lazda per galvą. Jam irgi gerai: dusina sau alutį (You bet Budweiserį), teliką žiūri.

    Giliau pažiūrėjus tokių kaip Christina Patterson problema patologinė. Jie suprato, kad yra gyvenimo užribyje ir bando įrodyti kad taip įvyko dėl subjektyvios neteisybės, o ne dėl jų individualių smegenų trūkumo.

  3. VYTS
    Posted April 8, 2011 at 6:34 pm | Permalink

    ““tai vienareikšmiškai geras dalykas, kai Lygybės Įstatymo nauja nuostata, įsigaliojanti šiandien, reiškia, kad yra legalu, kai esama kelių vienodai gerų kandidatų, priimti į darbą tam, kas dėl rasės, lyties, religijos arba lytinės orientacijos priežasčių yra per mažai atstovaujamas darbuotojų tarpe”
    Tikri 1984. 🙁

  4. mustangas
    Posted April 8, 2011 at 7:26 pm | Permalink

    Perskaičiau straipsnio originalą ir pasidarė dar labiau juokinga. Moterėlė pasimetusi erdvėje ir laike. Tą straipsnį būtų galima perspausdinti “Lietuvos Ryte” pakeičiant UK vietovardžius į lietuviškus. Būtų neblogas feljetonas.

  5. grietinė sux
    Posted April 8, 2011 at 9:23 pm | Permalink

    Kairysis diskursas aka levas pizdiožas at its finest.

  6. Posted April 9, 2011 at 5:50 am | Permalink

    Kad čia net nebe kairumas jau, o patologinis komunistavimas

  7. Protagonistas
    Posted April 9, 2011 at 10:14 am | Permalink

    O štai dešiniųjų problema yra ta, kad jie į kairiuosius žiūri kaip į masę, sekančią tomis pačiomis idėjomis. Taip toli gražu nėra, tad derėtų kritikuoti tam tikrus asmenis (šiuo atveju – straipsnio autorę), o ne kairiųjų visumą. Pavyzdžiui, aš laikau save kairiuoju, bet su šio straipsnio autore nė per nago juodymą nesutinku – kodėl tada esu kritikuojamas?

  8. Žmogus-dundukas
    Posted April 9, 2011 at 12:41 pm | Permalink

    Visai nupušus boba.Ką ji tce daba rašo?Ar ji pagalvoja?

  9. Paulius Paulaitis
    Posted April 10, 2011 at 10:09 am | Permalink

    Skandinavijos šalyse lygiai taip pat buvo pasielgta su moterimis. Buvo nustatytos kvotos į Parlamentą, ar įmonių tarybas ir pan. Puikiai suveikė.

  10. Nero Wolfe
    Posted April 10, 2011 at 11:59 am | Permalink

    Apdūmavusiems Xerksams ir (gal net) Tamošiams: vaidinat, kad skaitėt Marxą, Engelsą ir Leniną, ane? Ir jie tokių nesąmonių nerašė, ane? JIe raė daug baisesnes ir daug pavojingesnes nesąmones, ir daug didesniais kiekiais. Sutarkim laiką, aš Jums atnešiu po tomelį kiekvieno (ne pačius idiotiškiausius: Darbo vaidmuo beždžionės sužmogėjimo procese, Prieš prisiekusiųjų teismą (liet. nėra, taigi galima ir Anti-Diuringą) ir Lenino — arba Vaikišką “kairumo” ligą socializme, arba Apie komunistinę moralę). Po savaitės turėsit ten pat ateit perskaitę, bus egzas, ir jei po jo dar drįsit tvirtinti, kad anie tokių nesąmonių parašę, tai galėsite ramiai keliauti į ekologiškų daržovių turgų ir parsiduoti:)

  11. Macka
    Posted April 10, 2011 at 1:11 pm | Permalink

    “Prieš pora dienų perskaičiau The Independent”

    Toliau neskaičiau.

  12. Posted April 11, 2011 at 12:16 pm | Permalink

    Taigi autorė – švedė. Atkreipkite dėmesį į jos vardą, pavardę ir net švedišką veidą. Net nežinodama, kas parašė šį straipsnį, nesuklysdama atsakyčiau, kad skandinavas. Jie kažkodėl dega ypatinga meile kairuoliams. Komunizmas, nemažos dalies švedų nuomone, – tobula ir sektina ideologija.

  13. Posted April 13, 2011 at 7:57 am | Permalink

    Nereikia pulti švedų – jie jua gydosi po truputį nuo kairumo ligos.
    Bet tai normalios NK95 mergikės straipsnis, kodėl staiga analizuojame anglų kairiuosius. Pas mus pilna tokių NK95 mergikių.

  14. Didžiai Gerbiamas
    Posted April 13, 2011 at 3:26 pm | Permalink

    Lyg tyčia dabar šeštadieniais per “L. ryto TV” rodo kriminalinį serialą “Prime suspect” su Helen Mirren. Serialas 20 metų senumo. Helen Mirren ten detektyvė, tai savaime aišku pagrindinė problema – emancipuotų moteriškių kova su bukais diedais. Bet poputno bent jau paskutinė serija buvo vos ne ištisai pašvęsta juočkių problemom Britanijoj. Pirmoji buvo tokia. Rasti užmuštos merginos griaučiai, tai iškilo klausimas, ar etiška bandyti nustatyt, ar ji juodukė, ar ne. Lyg ir reikėtų kriminalinio tyrimo naudai, nes ieškoma kažkada dingusios juodukės. Yra ir specialistas, kuris gali tai padaryt pagal žiaunos konfigūraciją (kas jau savaime yra rasizmo apraiška). Bet gal negražu – ką pagalvos juodukai? Bet čia dar palyginus fignia. Įtariamojo žudiko paieškos netyčia atveda į juodukų semeiką, kuri – O Viešpatie!!!! – pasirodo besanti juodukų “middle class”. Juodas papaša su akiniais taip tiesiai ir paklausia nesupratingų mentų – jūs ką, nežinojot, kad būna “black middle class”? Savaime aišku, “black middle class” priklauso popinti kaip runkelius ir kolchoznikus Lietuvoj, mentūrai prie jų prieiti galima tik trilinkai susirietus, ant galų pirštų, mandagiai pasibeldus ir kaltai glamžant rankose uniforminę kiepką su šachmatais – nes tai ne šiaip sau juodukai ir netgi ne šiaip sau “middle class”. Tarp kitko, gaudant nusikaltėlius juodukų kvartaluose irgi reikia būti predelno politkorektiškais, kad juodukai nepamanytų, jog britų mentūra apie juos nekokios nuomonės. Žodžiu, viską galų gale politkorektiškai sutvarko Helen Mirren ir kol kas visi nepatogumai neutralizuojami. Žiūrėsim kaip bus kitose serijose. Ligi šiol pripuolamai pažiūrėdavau šitą serialą dėl to, kad Helen Mirren man daili moteriškė ir pusėtina aktorė, tai buvo smalsu, ką ji galėtų veikti tokiam kinematografiniam šlamšte kaip šitas filmas. Bet dabar, perskaičius straipsniuką pagal p. Užkalnio navodkę, norisi įsitikinti, kad grupinis idiotizmas nedūlėja, bet reinkarnuoja kiekvienoj naujoj kartoj – niekas netiki tėvų ir senelių patirtim, kiekvienam norisi išbandyti tarką savo subine. Tai nėr ko stebėtis, kad 20 metų tikrai per mažai žmonijai ne tik ateiti į protą, bet ir išvis išstenėt bent kiek racionalesnius pokyčius. Man tai etaloninis yra V. Bukovskio nustebimas, kai jis, pripratęs prie pamišėlių bendrijos tarybinėse psichuškėse, laisvoj visuomenėj pasijuto užsirovęs nuo vilko ant meškos http://swirus.info/?p=174.

    A tarp kitko, jei kas nežinot, šita ponička Christina Patterson stovi Simono Wiesenthalio blackliste už savo antisemitines vychodkes, tokias kaip šita: http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/christina-patterson/christina-patterson-the-limits-of-multiculturalism-2036861.html . Vot tau ir tolerancija. Bet taip ir reikia, sūkai.Tegu pati pauosto talibano kaifą.

    • Posted April 13, 2011 at 4:09 pm | Permalink

      O Guardian’as, kaip aš esu rašęs, yra natūraliai antisemitiškas, nes kairysis, ir vienintelė proga, kai prieina parašyti gerai apie žydus, tai tik tada, kai žurilina kokius nors niekadėjus lietuvius ar kitokius pribaltus (nes pastarieji drįsta viaukčioti ant Rusijos, ideologinės visų Britanijos kairiųjų mamašos). Apie tai esu parašęs čia:

  15. Posted April 13, 2011 at 4:35 pm | Permalink

    nieko nekaiciau, bet vien sneketi apie kairiuosius yra grynas kairumas.

  16. Žmogus-dundukas
    Posted April 16, 2011 at 8:03 pm | Permalink

    Nepopulistas(nes naikinantis lietuvių populiaciją) tikra to žiodžio prasme,Kubilius skelbia jį išrinkusiai Tautai,kad jis ją
    naikins,remdamasis keliais šūkiais ištrauktais iš konteksto ir iš jau
    supelijusių maldaknygių .Nuo šiol Tauta bus valdoma prisiminimais iš
    laikraščių apie visos žemės žiniuonį Reaganą,kuris dar būdamas
    sveiko proto yra pasakęs keletą poetinių frazių.?

  • Senųjų protokolų archyvai

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar